pilares

Dyrkekurset med bybøndene i U.reist.

Tredje og siste del av kurset er nå gjennomført!

Vi har gjennomført 6 dyrkekurs med mange ivrige kursdeltakere og bybonden Anna fra U.reist. 

Nå er innhøstingen gjennomført og plantekassene ved visningssenteret er klargjort for vinteren. Plantekassene er starten på dyrkehagen som skal reetableres i Langbakkens fellesarealer når prosjektet står ferdig. Dyrking av mat er en sosial aktivitet som bringer mennesker sammen. Parsellhager og felles hageprosjekter gir muligheter for samarbeid, utveksling av kunnskap og fellesskap med andre som deler samme interesser. Og det er akkurat dette vi ønsker å etablere for det kommende nabolaget i Langbakken. Vi ønsker at alle som kommer skal bli inspirert til å la det spire og gro i Langbakken og i sine egne hager. Dette kurset vil være en god kilde til inspirasjon, og gi deg triksene som får hagen din til å bugne.

Om kurset

Å gro sin egen mat har en rekke fordeler, både for kropp og sinn. Ingenting slår smaken av ferske, nylig plukkede grønnsaker og urter. Hagearbeid og dyrking av mat har en beroligende effekt på sinnet, og er en fin avveksling fra det travle hverdagslivet.

Kurset passer for deg som ønsker å lære mer om jorda du dyrker i, gjødsel og kompost, frø, hvordan du sår, sol vann, vind, stell og høsting. Vi skal snakke om levende matjord, hvordan dyrke mye mat på liten plass, hva du må tenke på når du dyrker i kasser og hvilke planter som passer å dyrke sammen.

Kjøkkenhage og samdyrkelag

Du vil også få et godt innblikk i det kommende boligprosjektet i Langbakken, hvor det skal bygges moderne leiligheter, romslige grønne uteområder, parsellhager, flotte takterrasser og sosiale møteplasser som skaper det gode liv og nabolag. Odd Magnus Langhammer, megler fra DNB Eiendom, vil være til stede under kurset, og fortelle litt om hvordan Langbakken skal transformeres til et levende nabolag hvor du får følelsen av å komme hjem.

Dette dyrkekurset er en liten smakebit på hva som vil komme i Langbakken når boligprosjektet står ferdigstilt. Midt i prosjektets frodige utearealer skal det anlegges en kjøkkenhage, hvor beboerne vil få mulighet til å delta i et samdyrkelag og dyrke sin egen mat sammen med naboene sine.

Alle er velkommen!

Ta med deg en venninne, far eller en kollega, eller møt opp alene. Alle er velkommen – store og små. Påmeldingen er åpen for alle som har grønne drømmer, uansett om du er en hageentusiast i spirefasen eller en hageveteran med grønne fingre. Det er begrenset med plasser, og førstemann til mølla. Dette blir kjempegøy og lærerikt!


Meld interesse for dyrkekurset her

Kurset er gratis, det er begrenset med plasser, og førstemann til mølla.