pilares

Bli med oss på påskeeggjakt i Langbakken!

Onsdag 20.mars
kl 17-19

Finn Påske-stemningen!

Påsken nærmer seg med raske skritt og hva er vel ikke bedre enn å møtes for en morsom og spennende påskeeggjakt?

Vi ønsker å invitere barn og ungdom i følge med foreldre, onkel, tante eller bestemor til en spennende påskeeggjakt i hjertet av Langbakken.

Møt påskeharen i Langbakken 20 onsdag 20. mars kl 17-19, og vi lover deg en morsom ettermiddag for store og små.

Vi oppfordrer alle deltakere til å ta med seg leteinstinktet og godt humør.

Det blir servert boller og brus mens du deltar på aktiviteten. 

Vi har fylt opp påskeeggene med godteri! Ett egg pr barn mellom 2-15 år)

Det koster ingenting å delta.

 Vi har parkering på tomten og det blir skiltet til lokalet.

Hilsen oss i Pilares Eiendom og Signaturhagen Bolig

Vi gleder oss til å møte deg og håper på godt vær med mange spennende opplevelser. Meld deg på ved å fylle ut skjemaet her (innen 12. mars)  Gule egg til påsken

Visste du at du at når du koker egg med hvitt skall sammen med eksempelvis løkskall blir eggene farget?

Gule egg: Ha løkskall i kokevannet. Bjørkepinner, einer og tang kan også brukes

Grønne egg: Grønne egg får man ved å koke dem i spinatvann. Er du ved sjøen, kan du også bruke sjøvann til kokevann

SAMLE KJENTE OG KJÆRE 


INGEN PÅSKE UTEN QUIZ!

Har du spørsmålene klare?

Vi har satt opp noen forslag for å sette i gang stemningen

  1. Hva kalles den tradisjonelle svenske påskekarnevalen?
  2. Hvilken påskegodt består av marshmallows, sjokolade og kjeks?
  3. Hvilket land er kjent for å ha påskeegg med hull i bunnen, som henges opp og males?
  4. Hva er den tradisjonelle påskefargen som representerer glede og fornyelse?
  5. Hvilken blomst er spesielt assosiert med påsken?
  6. Hva er det norske ordet for "Easter Bunny"?
  7. Hva er det engelske navnet på den tradisjonelle norske påskebrødet?
  8. Hva er den kristne påskehøytiden til minne om?
  9. Hva er den typiske påskematrett i Norge?
  10. Hva er den mest populære typen sjokolade som gis som påskegodteri?

 

 Norsk friluftsliv har 20 tips til uteaktiviteter i påsken

1. Vinterkubb. Kubb er akkurat like morsomt nå om vinteren som på sommerstid.

2. Skattejakt på påskeegget. Fyll et påskeegg eller to til noen du er glad i, gjem det et sted ute, og tegn opp et skattekart – jakta er i gang!

3. Skihopp eller orgeltramp. Er du et sted med nok snø, er det mange morsomme skiaktiviteter å finne på. For orgeltramp bygger dere små humper i en løype, hvor et ben skal være oppe mens det andre er nede – det krever litt øving, men er veldig moro!
4. Lån utstyr og prøv noe nytt. Visste du at Bua og utlånssentralene låner ut masse friluftsutstyr? En perfekt anledning til å teste ut en aktivitet dere ikke har prøvd før!

5. Isfiske. Dersom dere vet at isen er trygg, og har det riktige utstyret, er det ingenting i veien for å prøve dere på isfiske. Kanskje sikrer dere påskemiddagen?

6. Lag mat ute. Hva med å prøve Norsk Friluftslivs oppskrifter på turmat fra hele verden? Om dere bruker bål eller primus er opp til dere.

7. Aking. Finn fram det gamle rumpeakebrettet fra boden og ta en tur i nærmeste bakke! Har du ikke akebrett, kan du alltids bruke en plastpose.

8. Turskøyting. Er det lite snø der dere bor, er turskøyting en flott mulighet til å få opp pulsen i påska. Ta gjerne kontakt med en lokal turskøytegruppe for hjelp til å komme i gang.

9. Ha en topp tur til fots. Du trenger ikke å dra på topptur for å ha en topp tur! Hva med å prøve et sted du aldri har gått før? Er det mye snø eller is der du bor, kommer du langt med truger eller brodder.

10. Prøv vintertelting en natt. Har dere telt og varme soveposer, kan en natt ute i vinterværet være en spennende opplevelse. Kanskje er det nok å legge seg ut i hagen eller på verandaen?

11.  Safari i nærområdet. For fuglesafari, lytt og se om dere kjenner igjen noen av fuglene som er kommet tilbake. Eller hva med en fotosafari med mobilkamera? Hvem tar det fineste og mest   kreative utebildet?

12. Turbingo. Tegn ulike ting som barna skal lete etter ute, ta med ark og penn ut – og begynn å jakte!

13. Flaske-bob. Lag en mini-bobbane for tomme glassflasker ned en bakke, og ha konkurranser. Dere kan gjerne legge inn hopp og hinder i flaskebanen, la banen splittes i flere løp og så videre.

14. Invitér med noen du ikke kjenner så godt på tur. Invitér med en nabo eller noen andre du ikke kjenner så godt fra før på en tur i nærområdet. Det å oppleve ting sammen ute, er en flott måte å bli kjent på.

15. Turgjemsel. En person står, mens de andre løper og gjemmer seg i nærheten av stien. Har dere et spesielt mål med turen, kan det være greit å avtale at man velger et gjemmested i turretningen.

16. Romantisk utedate med noe varmt på termosen. Hvor dere skal gå bestemmer dere selv. Hva med å finne en varm solkrok ved sjøen?

17. Snøballkrig. Del dere inn i to lag som har hvert sitt «fort» og «flagg» å forsvare – så er det om å gjøre å stjele hverandres flagg.

18. Samles rundt et bål. Om dere tar turen i nærområdet eller langt til skogs, er opp til dere. Med varm drikke på termos og noe å bite i, blir turen komplett.

19. Skirenn. Er dere en gjeng, kan et skikkelig påskeskirenn av den gamle sorten være utrolig gøy! Her er mulighetene mange – karneval, påskequizløype, hinderløype, gjerne med en kombinasjon av flere aktiviteter.

20. Stjernetitting / Måneskinnstur. På denne tiden av året er det fortsatt gode muligheter for stjernetitting og eller en hyggelig tur i måneskinnet, uten at dere trenger å være oppe hele natta.

Meld deg på påskeeggjakt i Langbakken!